فهرست مطالب

علوم مراقبتی نظامی - سال هفتم شماره 3 (پاییز 1399)

مجله علوم مراقبتی نظامی
سال هفتم شماره 3 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/11
  • تعداد عناوین: 11
|
  • نعیمه سیدفاطمی*، مرضیه خلجی، شیما حقانی صفحات 189-197
    مقدمه

     دانشجویان پرستاری نظامی به علت قرار گرفتن در معرض تنش های متعدد، هیجان های منفی زیادی را تجربه می کنند. آموزش تنظیم هیجان از مداخلاتی است که می تواند بر راهبردهای تنظیم هیجان موثر باشد.

    هدف

     مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر آموزش تنظیم هیجان بر راهبردهای باز ارزیابی و سرکوب دانشجویان پرستاری نظامی می باشد.

    مواد و روش ها: 

    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش دانشجویان کارشناسی پرستاری یکی از دانشگاه های علوم پزشکی نظامی است که در سال تحصیلی 98- 97 مشغول به تحصیل بودند. 110 نفر به صورت طبقه ای با تخصیص متناسب انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل تخصیص یافتند (در هر گروه 55 نفر). ابتدا گروه کنترل وارد مطالعه شدند و بعد از اتمام مطالعه در این گروه، اجرای مطالعه در گروه آزمون انجام شد. با استفاده از پرسش نامه تنظیم هیجان Gross و John  (ERQ)پیش آزمون برگزار شد و بعد از گذشت چهار هفته مجددا پرسش نامه ها در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت. آموزش تنظیم هیجان به مدت هشت جلسه 60 دقیقه ای برای گروه آزمون برگزار شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های کای دو، دقیق فیشر، تی مستقل و تی زوجی مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: 

    آموزش تنظیم هیجان منجر به تفاوت آماری معنادار در راهبردهای تنظیم هیجان "باز ارزیابی" و "سرکوب" در دو گروه کنترل و آزمون شد (0/05<p)؛ اما در میانگین تغییرات راهبردهای تنظیم هیجان دو گروه تفاوت آماری معناداری وجود نداشت (0/05>p).

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، می توان از آموزش تنظیم هیجان به عنوان شیوه ای برای افزایش راهبردهای سازگارانه و کاهش راهبردهای ناسازگارانه در دانشجویان پرستاری استفاده کرد.

    کلیدواژگان: پرستاری نظامی، تنظیم هیجان، دانشجوی پرستاری
  • نوشین زندبینا، ماهرخ کشوری*، غلامرضا خیرآبادی صفحات 198-206
    مقدمه

    اهمیت توان نیروی هوایی در حفاظت و دفاع از هر کشوری آشکار است. عملکرد نیروهای انسانی در هر سازمانی به توانایی ها و سلامت روانی و جسمانی کارکنان آن بستگی دارد. خانواده به عنوان یک عامل محیطی در کارکرد سلامت روان افراد نقش دارد.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی ارتباط عملکرد خانواده با استرس، اضطراب و افسردگی خلبانان نیروی هوایی اصفهان در سال 97-98 صورت گرفت.

    مواد و روش ها:

     در این مطالعه توصیفی تعداد 120 نفر از خلبانان نیروی هوایی شهر اصفهان مورد بررسی قرار گرفتند. شرکت کنندگان پرسشنامه های استاندارد عملکرد خانواده (FAD)، اضطراب، استرس و افسردگی (DASS) را تکمیل کردند. بعد از حذف پرسشنامه های نامعتبر داده های 103 نفر مورد ارزیابی قرار گرفت. داده های جمع آوری شده در نرم افزار SPSS نسخه 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. سطح معنی داری 0/05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها: 

    آنالیز رگرسیون خطی نشان داد که نمره عملکرد خانواده به ترتیب افسردگی، اضطراب و استرس را با ضرایب 0/05، 0/16 و 0/05 تبیین می کند، بدین معنا که عملکرد خانواده، پیش بین معناداری برای افسردگی، اضطراب و استرس در خلبانان بود. نتایج نشان داد بر اساس ضرایب بتا به ازای 0/25، 0/14 و 0/24 تغییرات در نمره عملکرد خانواده به ترتیب یک واحد تغییرات معنادار در نمرات افسردگی، اضطراب و استرس شرکت کنندگان ایجاد نمود (0/05<P).

    بحث و نتیجه گیری:

     بر اساس یافته های تحقیق حاضر می توان نتیجه گرفت کاهش در عملکرد خانواده موجب افزایش اضطراب، افسردگی و استرس در خلبانان می شود؛ بنابراین پیشنهاد می شود عملکرد خانواده ها در نظامیان بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: استرس، اضطراب، افسردگی، خلبان، عملکرد خانواده، نظامی
  • مرتضی حمزه، حمید حجتی، گلبهار آخوندزاده* صفحات 207-214
    مقدمه

    از مهمترین مشکلات برای افراد درگیر با جنگ، ابتلا به اختلال استرس پس از سانحه است که با پیامدهای غیرقابل پیش بینی یا مخرب و بلند مدت برای فرد آسیب دیده، خانواده وی و اجتماعی که در آن زندگی می کند همراه است. از آنجایی که اختلال استرس پس از سانحه به عنوان یک موضوع پر استرس در خانواده جانبازان شناخته شده است؛ بنابراین می تواند بر روی انگیزه تحصیلی فرزندان تاثیر بگذارد.

    هدف

    پژوهش حاضر به بررسی ارتباط استرس آسیب ثانویه با انگیزش تحصیلی در فرزندان جانبازان انجام شد.

    مواد و روش ها:

     این مطالعه از نوع توصیفی همبستگی و بر روی 150 نفر از فرزندان جانبازان استرس آسیب ثانویه استان مازندران در سال 1397 با روش تصادفی ساده انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه مشخصات فردی، استرس آسیب ثانویه (STSS) و مقیاس انگیزش تحصیلی جمع آوری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های آماری توصیفی (جدول، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (تی زوج، تی مستقل و انکوا) در سطح معنی داری 0/01>P تجزیه تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار استرس آسیب ثانویه 13/9 ± 43/97 و انگیزش تحصیلی در فرزندان جانبازان 20/84±85/28 نشان داده بود، همچنین بین اختلال استرس پس نیابتی با انگیزه پیشرفت تحصیلی ارتباط معنی داری وجود نداشت (0/15=P).

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده، استرس آسیب ثانویه با انگیزش تحصیلی فرزندان جانبازان ارتباط معنی داری نداشته است. لذا، آموزش شیوه های افزایش انگیزه پیشرفت تحصیلی در جهت مقابله با استرس آسیب ثانویه توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: استرس پس نیابتی ثانویه، انگیزش تحصیلی، فرزندان جانبازان
  • حجت نیکنام سرابی، زهرا فارسی*، سید امیرحسین پیشگویی صفحات 215-224
    مقدمه

    بعد از انجام آنژیوگرافی فمورال جهت پیشگیری از بروز عوارض عروقی ناشی از برش ناحیه فمورال، بیماران باید حدود 24 ساعت در تخت استراحت نمایند. محدودیت حرکت پس از آنژیوگرافی عروق کرونر باعث عدم راحتی در بیماران می شود. به نظر می رسد تغییر وضعیت بیماران می تواند در ایجاد حس راحتی آنان موثر باشد.

    هدف

    در این مطالعه اثربخشی شیوه های مختلف تغییر وضعیت بر میزان راحتی بیماران در پی خارج کردن شیت پس از آنژیوگرافی فمورال مورد مقایسه قرار گرفته است.

    مواد و روش ها

    در مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی، 72 بیمار دارای اختلال عروق کرونری تحت کاتتریسم قلبی که شرایط ورود به مطالعه را داشتند با کسب رضایت آگاهانه و به روش مبتنی بر هدف انتخاب، سپس به روش تصادفی ساده به دو گروه مداخله و کنترل تخصیص یافتند. در گروه مداخله از ساعت اول بعد از مداخله به تدریج زاویه تخت افزایش پیدا کرد و تا 45 درجه در ساعت چهارم رسید. سپس، میزان راحتی از طریق مقیاس اندازه گیری آنالوگ بصری در هر دو گروه مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده از آمار توصیفی (شاخص های تمایل مرکزی و پراکندگی) و آمار تحلیلی (آزمون های کای اسکویر، تی مستقل و آنالیز واریانس اندازه های تکراری) تجزیه و تحلیل شد. سطح معنی داری 0/05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    بین میزان راحتی دو گروه مداخله و کنترل قبل از انجام مداخله تفاوت معناداری وجود نداشت (0/57=P)، ولی از ساعت دوم تا ششم پس از مداخله میزان راحتی بیماران گروه مداخله به میزان معناداری بالاتر از گروه کنترل بود (0/001>P). آزمون آنالیز واریانس اندازه های تکراری نیز نشان داد راحتی بیماران در گروه مداخله در ساعات دوم تا انتهای مطالعه افزایش معنی داری داشت (0/04=P)، در حالی که در گروه کنترل میزان راحتی بیماران تقریبا روند ثابتی داشت و این روند از نظر آماری معنادار نبود (0/2 =P)

    بحث و نتیجه گیری: 

    بیماران با تغییر زاویه تخت به میزان 15 تا 45 درجه، 4 تا 6 ساعت پس از آنژیوگرافی با شیوه های مختلف استراحت بعد از آنژیوگرافی احساس راحتی بیشتری می نمایند.

    کلیدواژگان: آنژیوگرافی، تغییر وضعیت، راحتی بیمار، عروق کرونر
  • سمیه عالیخانی، فاطمه کلروزی*، مریم نظام زاده، سید امیرحسین پیشگویی صفحات 225-233
    مقدمه

    درد از عوارض شایع و ناخوشایندی است که به دنبال خروج شیت شریانی، توسط بیماران تحت آنژیوپلاستی گزارش می شود.

    هدف

    این مطالعه با هدف تعیین تاثیر استفاده از کمپرس سرد بر شدت درد ناشی از خروج شیت شریانی در بیماران تحت آنژیوپلاستی عروق کرونر انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است که جامعه ی آماری آن را 60 بیمار تحت آنژیوپلاستی عروق کرونر بستری در بیمارستان های منتخب آجا در نیمه ی دوم سال 1398 تشکیل می دادند. نمونه های پژوهش به روش در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی به دو گروه 30 نفری کمپرس سرد و کنترل تقسیم شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و مقیاس دیداری سنجش درد استفاده شد. مداخله به صورت استفاده از یک قطعه یخ در ابعاد 2×2×4 سانتی متری بود که در یک دستکش لاتکس با پوشش گاز استریل قرار داده شده و به مدت 5 دقیقه قبل از خروج شیت در محل مورد نظر استفاده شد و در گروه کنترل مداخله ای انجام نشد. داده ها در سه مرحله قبل، حین و بعد از مداخله جمع آوری و با نرم افزار آماری SPSS نسخه 23 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها:

     میانگین نمرات کل شدت درد در دو گروه قبل از مداخله تفاوت آماری معنی داری نداشت. در حالی که در مقایسه این نمره در حین مداخله، اختلاف آماری معنی داری بین دو گروه مشاهده شد (0/001<P)؛ اما بعد از مداخله این تفاوت معنی دار نبود (0/105=P).

    بحث و نتیجه گیری:

     یافته ها نشان داد که کمپرس سرد می تواند در کاهش شدت درد ناشی از خروج شیت شریانی در بیماران تحت آنژیوپلاستی عروق کرونر در حین مداخله موثر باشد، لذا، توصیه می شود توسط پرستاران به عنوان یکی از مداخلات پرستاری در این زمینه مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آنژیوپلاستی، بیمار، درد، سرما
  • فاطمه نوغانی، فتانه قدیریان، سید حمید شریف نیا، پیمان فریدونی ساریجه* صفحات 234-242
    مقدمه

    نداشتن معنا در زندگی و نا امیدی و نداشتن لذت مثبت می تواند عامل بسیاری از معضلات و مشکلات بیماران دیالیزی باشد که می تواند خودکارآمدی فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

    هدف

    با توجه به اهمیت نقش خودکارآمدی بیماران در امر مراقبت از خود، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین امید و خودکارآمدی بیماران تحت همودیالیز انجام گرفت.

    مواد و روش ها: 

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی می باشد که حجم نمونه لازم 100 نفر تعیین شد و نمونه گیری بر اساس معیارهای ورود و خروج به صورت در دسترس انجام شد. در این مطالعه از پرسشنامه های دموگرافیک، پرسشنامه امید اسنایدر و خودکارآمدی شرر استفاده شد. پس از جمع آوری داده ها، داده های به دست آمده توسط نرم افزار SPSS نسخه 23 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. معناداری 0/05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها: 

    در این مطالعه، 52 نفر مرد و 48 نفر زن وارد مطالعه شدند. میانگین و انحراف معیار سنی به ترتیب 51 و 9/51 بودند که کمترین سن 27 و بیشترین 65 سال بود. 17 درصد آنان مجرد و 81 درصد متاهل بودند و 2 درصد شرکت کنندگان بیوه بودند. همچنین یافته ها نشان داد میانگین نمره امید بیماران 37/84 با انحراف معیار 0/73 و میانگین نمره خودکارآمدی بیماران 50/76 با انحراف معیار 2/76 بود. با توجه به اینکه نمره پایین در ابزار امید اسنایدر نشان دهنده امید پایین تر می باشد در نتیجه امید بیماران همودیالیز پایین قلمداد شد و نمره خودکارآمدی در حد متوسط ارزیابی شد. بین خودکارآمدی و امید بیماران ارتباط معناداری وجود داشت، یعنی با افزایش امید، خودکارآمدی نیز افزایش یافت و بر عکس (0/001<P).

    بحث و نتیجه گیری: 

    بر اساس یافته های این مطالعه، بیماران تحت همودیالیز از میانگین نمره خودکارآمدی و امید پایین برخوردار هستند، بدین ترتیب پژوهشگران طراحی راهبردهایی را برای ارزیابی دقیق و کل گرای این گروه از بیماران را توسط پرستاران پیشنهاد می کنند.

    کلیدواژگان: امید، بیماران همودیالیزی، خودکارآمدی
  • صدیقه حنانی، آلیس خاچیان، اسماعیل تیموری*، حمید حقانی صفحات 243-251
    مقدمه

    جو اخلاقی تعیین کننده تصمیم گیری در سازمان بر اساس معیارهای اخلاقی است که می تواند منجر به رضایت کارکنان و ارایه خدمات با کیفیت شود. در محیط پر تنش اتاق عمل بررسی جو اخلاقی می تواند به پیشبرد صحیح اعمال جراحی کمک کند. همچنین تعهد سازمانی از جمله عواملی است که تعیین کننده معیارهای تصمیم گیری اخلاقی می باشد.

    هدف

    هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین جو اخلاقی با تعهد سازمانی از دیدگاه تکنولوژیست های اتاق عمل و هوشبری در بیمارستان های آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران می باشد.

    مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی است که بر روی 161 نفر از تکنولوژیست های اتاق عمل و هوشبری شاغل در بیمارستان های آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1398 و با نمونه گیری به روش سرشماری انجام شد. جمع آوری داده ها به کمک پرسشنامه صورت گرفت. ابزار شامل سه قسمت اطلاعات دموگرافیک، جو اخلاقی ویکتور و همکارش و تعهد سازمانی آلن و همکارش بود. برای آنالیز داده ها از آمار توصیفی و تحلیلی شامل میانگین و آزمون همبستگی پیرسون توسط نرم افزار SPPS نسخه 22 استفاده شد. سطح معنی داری در این مطالعه کمتر از 0/05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها:

     میانگین سنی افراد مورد مطالعه 7/18 ± 33/02 سال بود که در محدوده 53-23 سال قرار داشتند. 71/4 درصد زن بودند. 24/3 درصد دارای تحصیلات کارشناسی و بقیه کاردانی بودند. بیشترین سابقه کاری افراد مورد مطالعه 1 تا 5 سال با 41/6 درصد بود. بیشترین حوزه تخصصی کاری افراد جراحی عمومی با 21/1 درصد بود. بیشترین جو اخلاقی به دست آمده مربوط به "جو اخلاقی حرفه گرایی" با 65/91 درصد و بیشترین تعهد سازمانی مربوط به "تعهد مستمر" با 54/81 درصد بوده است. نتیجه آزمون پیرسون نشان داد که بین جو اخلاقی با تعهد سازمانی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. (0/002=P و 0/237=R). همچنین بین ابعاد آن نیز ارتباط معناداری یافت شد (0/05 <P).

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه به مدیران بیمارستانی در جهت شناخت جو اخلاقی و تعهد سازمانی، برگزاری برنامه های آموزشی لازم به منظور نهادینه کردن اخلاق و در نهایت ارتقای تعهد سازمانی و حفظ سرمایه های انسانی کمک می کند.

    کلیدواژگان: اتاق عمل، تعهد سازمانی، جو اخلاقی
  • شهرزاد سلطانی، ساناز توکلی، محمد براتی، مرضیه پشم فروش، مسعود فروتن* صفحات 252-260
    مقدمه

      توکسوپلاسما گوندی یک تک یاخته ی دورن سلولی اجباری است که عامل ایجاد کننده ی عفونت توکسوپلاسموزیس در انسان و بسیاری از مهره داران خونگرم می باشد.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه، تعیین میزان شیوع انگل توکسوپلاسما گوندی در بیماران مبتلا به دیابت تیپ دو و گروه کنترل در جنوب غربی ایران می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه ی مورد - شاهدی، 80 فرد مبتلا به دیابت نوع دو و 100 فرد سالم مراجعه کننده به بیمارستان طالقانی شهرستان آبادان در زمستان سال 1398 انتخاب شدند. آنتی بادی IgG ضد توکسوپلاسما گوندی در سرم افراد با استفاده از روش الایزا مورد بررسی قرار گرفت. یک پرسشنامه حاوی برخی اطلاعات دموگرافیک و ریسک فاکتورهای مرتبط با توکسوپلاسما توسط هر فرد شرکت کننده تکمیل شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات توسط نرم افزار SPSS نسخه 20 انجام گردید. مقدار P کم تر از 0/05، از لحاظ آماری معنادار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    حدود 72/5 درصد از افراد مبتلا به دیابت نوع دو و 29 درصد افراد سالم از نظر آنتی بادی IgG مثبت گزارش شدند. این تفاوت از نظر آماری معنادار بود (0/001<P). در بین ریسک فاکتورهای احتمالی مرتبط با انگل، فقط تماس با گربه در دو گروه مورد (0/001<P) و کنترل (0/045=P) و منبع آب آشامیدنی در گروه کنترل (0/048 =P) معنادار گزارش گردید. ارتباط معناداری بین سن، جنسیت، محل سکونت، سطح تحصیلات و مصرف گوشت خام یا نیم پز با انگل توکسوپلاسما گوندی مشاهده نشد (0/050>P).

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به شیوع بالای انگل توکسوپلاسما گوندی در افراد مبتلا به دیابت نوع دو در مقایسه با افراد سالم، باید توجه بیشتری به این گروه در معرض خطر کرد. پیشنهاد می گردد که این بیماران، به طور مرتب از نظر ابتلا به انگل قرار مورد ارزیابی گیرند.

    کلیدواژگان: آبادان، الایزا، ایران، توکسوپلاسما گوندی، دیابت، شیوع
  • مجید حق شناس، زهرا فارسی*، ندا امینیان صفحات 261-276
    مقدمه

    سوختگی همواره می تواند آثار و عوارض ناگواری بر جسم و روان فرد بگذارد. سالانه افراد زیادی دچار آسیب های ناشی از سوختگی می گردند که برخی از این آسیب ها در محیط های نظامی رخ می دهد. روش های مختلفی برای درمان سوختگی ها وجود دارد که پیوند پوست یکی از اثربخش ترین روش هاست.

    هدف

    این مطالعه با هدف مروری بر کلیات مراقبتی - درمانی سوختگی و معرفی یک بیمارستان نظامی پیشرو در مدیریت بیماران سوختگی انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مروری، حاصل جستجو و تحلیل مطالعات چاپی و مطالعات منتشر شده در داده پایگاه های الکترونیک PubMed, Medline، Scopus، SID، کتابخانه Cochrane و جستجو با موتور جستجوی Google Scholar و با استفاده از کلمات کلیدی سوختگی، پیوند پوست، نظامی، پانسمان و مجروح بین سال های 2000 تا 2019 به زبان فارسی و انگلیسی می باشد.

    یافته ها

    با توجه به پیشرفت سلاح های جنگی و افزایش قدرت آتش افروزی آن ها، موقعیت حساس و استراتژیک ایران در منطقه و وجود تهدیدات در مرزهای کشور، مراقبت و درمان مجروحین سوختگی در نیروهای مسلح از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برای زخم هایی که به درمان های نگه دارنده پاسخ نمی دهند، از درمان های جراحی مختلفی استفاده می شود. در حال حاضر، در بخش مراقبت های ویژه سوختگی بیمارستان شهید دکتر چمران از تمامی این روش ها استفاده می شود که در متن مقاله به آن ها می گردد.

    بحث و نتیجه گیری

    با پیشرفت علم، امروزه شاهد کاهش مرگ و میر و عوارض بعد از سوختگی در سراسر دنیا از جمله ایران هستیم. بیمارستان شهید دکتر چمران به عنوان یک بیمارستان نظامی، یکی از مراکزی است که در این مسیر، پیشرو بوده است. با توجه به هزینه های سنگین و طولانی مدت درمان های تکمیلی بیماران سوختگی، توصیه می گردد که در این زمینه راهکاری اندیشیده شود.

    کلیدواژگان: پیوند پوست، نظامی، پانسمان، سوختگی، مجروح
  • ابراهیم حضرتی، رضا مساعد، رامین حمیدی فراهانی، جلیل رجبی، آرش اخوان رضایت* صفحات 277-288
    مقدمه

    بلایای طبیعی و انسانی مانند جنگ، سیل و زلزله از دلایل اصلی تخلیه بیمارستان ها می باشند. در این بحران ها، می بایست مسیولین بهداشتی از پیش برنامه های بیمارستان برای تخلیه کامل یا جزیی را برنامه ریزی نموده و فرماندهی و ساختار مدیریتی مطلوب را طراحی نمایند. با وجود خطر بالای تخلیه بخش های مراقبت های ویژه در موقعیت بحران، متاسفانه ارایه دهندگان خدمت در این بخش ها آموزش کافی در خصوص تخلیه ایمن و موثر بخش ویژه را دریافت نمی کنند.

    هدف

    هدف از این مطالعه تعیین آمادگی بیمارستان ها جهت تخلیه و انتقال بیماران بخش مراقبت های ویژه در حوادث و بلایا می باشد.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه مروری که در سال 1398 انجام شد، به بررسی پروتکل های مرتبط با تخلیه بیماران بخش مراقبت های ویژه در زمان بلایا پرداخته شد. پایگاه های اطلاعات PubMed، Scopus و ISI (Web of Science) مورد بررسی قرار گرفتند. برای این منظور از کلمات کلیدی Disaster، Evacuation و intensive care unit استفاده شد. سپس پایگاه های داده با کمک واژگان کلیدی بررسی و جستجوی منابع انجام شد.

    یافته ها:

     در این مطالعه چهارده مرحله برای قبل، حین و بعد از تخلیه یک بخش مراقبت های ویژه در زمان بلایا در نظر گرفته شده است. این مراحل با توجه به مقالات مورد بررسی به صورت یک پروتکل معرفی شده است.

    بحث و نتیجه گیری: 

    هنگامی که بیماران در بیمارستان در معرض خطر قرار می گیرند، مدیریت بیمارستان می بایست برای نحوه تخلیه تجهیزات و همچنین حفظ سلامتی بیماران و کارکنان تصمیم گیری کند. تخلیه بیمارستان روی بیماران، کارکنان، اعضای خانواده، جامعه و حتی کشور و همچنین پیامدهای موثر بر بیماران اثر قابل توجهی خواهد داشت. تخلیه موفقیت آمیز بخش مراقبت های ویژه در هنگام بروز فاجعه به آمادگی، مشارکت، برقراری ارتباط موثر و رهبری توسط ارایه دهندگان مراقبت های ویژه نیاز دارد.

    کلیدواژگان: انتقال، بخش مراقبت ویژه، بلایا
  • پریناز جهان پیما، افضل شمسی*، رحیم نژادرحیم، کوروس آقازاده سرهنگی پور صفحات 289-300
    مقدمه

    ویروس کرونا یا کووید -19 یک نوع سندرم تنفسی حاد با عامل ویروسی از خانواده کرونا ویروس ها می باشد که همه کشورهای جهان را در مدت زمان کوتاهی درگیر کرده است. با توجه به شیوع و میزان مرگ و میر بالای این بیماری و از سوی دیگر احتمال اوج مجدد کووید-19 خصوصا در فصل پاییز و نبود واکسن یا درمان اختصاصی، آشنایی و معرفی ویروس کووید-19 اهمیت زیادی دارد.

    هدف

    هدف از این مطالعه " آشنایی با ویروس کووید-19 از جنبه تشخیص، پیشگیری و درمان " است.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش مرور روایتی از جستجو در موتور جستجو نظیر Google Scholar،Google  و پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Science Direct و سایت های CDC و WHO در سال 2019 و 2020 که مرتبط با هدف مطالعه و به زبان " فارسی" و " انگلیسی" بودند استفاده شد.

    یافته ها

    با استفاده از به روزترین داده ها به آشنایی با ویروس کووید-19، همه گیری شناسی بیماری، ساختار، منبع ویروس، علایم بیماری و راه های انتقال، طیف شدت بیماری، تشخیص، برنامه های درمانی، پیشگیری و کنترل بیماری پرداخته شده است. تشخیص این ویروس علاوه بر علایم بالینی، متکی به یافته های آزمایشگاهی و رادیولوژیکی است. هیچ درمان اختصاصی دارویی برای کووید-19 تا 30 ژوین 2020 معرفی نشده است؛ بنابراین بهترین راه در شرایط حاضر پیشگیری از بیماری می باشد.

    بحث و نتیجه گیری: 

    با توجه به افزایش لحظه ای مبتلایان به کووید-19 و مرگ و میر بالای ناشی از آن، نبود واکسن و درمان دارویی قطعی پیشنهاد می شود پیشگیری با استفاده از افزایش آگاهی جامعه در جهت بکارگیری اصول صحیح بهداشتی، رعایت فاصله اجتماعی و نظارت دقیق بر اجرای صحیح آن ها انجام گیرد. تدوین و اجرای فوری برنامه های جامع و زیربنایی جهت پیشگیری و مدیریت شیوع مجدد کووید-19 در فصل پاییز ضرورتی انکار ناپذیر است.

    کلیدواژگان: پاندمی، پیشگیری، تشخیص، درمان، کرونا، کووید-19
|
  • N.Seyedfatemi*, M.Khalaji, SH.Haghan Pages 189-197
    Introduction

    Military nursing students are routinely exposed to situations that experience negative emotions. Emotion Regulation training is one of the interventions that may affect emotion regulation strategies.

    Objective

    The present study aimed to evaluate the effect of Emotion Regulation training on reappraisal and suppression strategies in Military Nursing Students.

    Material and Methods

     The present study is quasi-experimental using pre and post-exam designs administered to the control group. The study population consists of all nursing undergraduate students studying during the academic year 2017-2018 in one of the military-medical sciences universities. Based on inclusion criteria, 110 individuals were selected through classification by drawing a random sample without replacement; they were allocated randomly to the control and experimental group (55 individuals in each group). The samples of these groups were homogenous demographically. First, the control group included in study to prevent information pollution. The pre-test was performed by questionnaire of Emotion regulation (ERQ). Control participants were provided with a secondary questionnaire following four weeks after filling the primary questionnaire out. The experimental group participated in an 8- training session (60 min) at the end of the training, the post-test was performed. Data were analyzed by Chi-Square, Fisher’s exact test, paired t-test, and independent t-test using SPSS 16.

    Results

     Results suggest that emotion regulation training results in significant statistical changes in reappraisal and suppression strategies (P<0.005), but there is no difference between changing emotional regulation strategies in two groups (P>0.05).

    Discussion and Conclusion

     The results validate the positive effect of emotion regulation training on increasing adaptive strategies and decreasing maladaptive strategies.

    Keywords: Emotion Regulation, Military Nursing, Nursing Student
  • N.Zand Bina, M.Keshvari*, GH.Kheirabadi Pages 198-206
    Introduction

    The importance of the Air Forcechr('39')s ability to protect and defend any country is obvious. The well-performed air force depends on the capabilities, mental and physical health of staff. Family as an environmental factor plays a significant role in the development and maintenance of mental health disorders.

    Objective

    This study aimed to investigate the relationship between family function and stress, anxiety and depression in Isfahan Air Force pilots during 2019-2020.

    Materials and Methods

    In this descriptive study, 120 military air force pilots completed the standard family functioning (FAD), anxiety, stress and depression (DASS) questionnaires. After excluding invalid questionnaires, data were collected from 103 individuals and analyzed in SPSS20. The significant level is considered 0.05.

    Results

    Linear regression analysis showed that the family function was scored 0.16, 0.05 and 0.05 in in depression, anxiety and stress, respectively. The family function was a significant predictor of depression, anxiety and stress in participants. The results showed that based on beta coefficients , each 0.25, 0.24 and 0.24 change  in family performance score resulted in a significant change in participantschr('39') depression, anxiety and stress scores, respectively (P <0.05).

    Discussion and Conclusion

    Based on results of this study, it can be concluded that decreasing family function increases anxiety, depression and stress in pilots. Therefore military families should be considred.

    Keywords: Anxiety, Depression, Family Function, Military, Pilot, Stress
  • M.Hamzeh, H.Hojjati, G.Akhondzadeh* Pages 207-214
    Introduction

    One of main challenges for people involved in war is post-traumatic stress disorder, associated with unpredictable or destructive and long-term consequences for the injured person, his family and the community.  Post-traumatic stress disorder has been recognized as a stressful topic in the veteranschr('39') family; thus, it can affect childrenchr('39')s academic motivation.

    Objective

    The present study examined the relationship between secondary post-traumatic stress disorder and academic motivation in veteranschr('39') children.

    Material and Methods

    This descriptive correlational study was performed on 150 children of veterans with secondary post-traumatic stress disorder in Mazandaran in 2018 with a simple random sampling. Data were collected using a Demographics Questionnaire, Post-traumatic Stress Disorder (STSS) and academic motivation scale. Data were analyzed using descriptive (Table, M ean and standard deviation (SD)) and inferential (t-pair, independent t and ANCOVA) statistical tests at the significance level of P<0.01. The material used for these analyses was SPSS 16.

    Results

    The mean and standard deviation of post-traumatic stress and academic motivation in veteranschr('39') children were 43.97± 13.9 and 92.03±26.7, respectively. Further, there was no significant relationship between post-traumatic stress disorder and academic achievement motivation (P= 0.15).

    Discussion and Conclusion

    According to the results, post-traumatic stress disorder did not have a significant effect on the educational motivation of veteranschr('39') children. Therefore, it is recommended to teach ways to increase the motivation of academic achievement to deal with secondary post-traumatic stress disorder.

    Keywords: Motivation, Post-Traumatic Education, Stress Disorders, Veterans
  • H.Niknam Sarabi, Z.Farsi*, SAH. Pishgooie Pages 215-224
    Introduction

    After performing femoral angiography to prevent the occurrence of vascular complications due to femoral incision, patients should rest in bed for about 24 hours. Restriction of movement after coronary angiography causes some discomfort in patients. It seems that changing patientschr('39') status can affect feeling comfort in them.

    Objective

    The effectiveness of different methods for changing the position patient’s comfort following the removal of the sheet after femoral angiography has been compared.

    Materials and Methods

    In this randomized clinical trial study, 72 patients with coronary artery disease under cardiac catheterization who were eligible to include in the study were selected with conscious and targeted consent, then randomly assigned to intervention and allocation control groups. In the intervention group, from the first hour after the intervention, the angle of the bed gradually extended to 45 degrees in the fourth hour. Then, comfort was assessed through a visual analog scale in both groups. Data were analyzed using SPSS 22 through descriptive statistics (indices of central tendency and dispersion) and analytical statistics (Chi-square, independent t-test and analysis of variance of repeated measures). The significance level was considered 0.05.

    Results

    There was no significant difference between the comfort of the intervention and control groups before the intervention (P= 0.057), but from the second to the sixth hour after the intervention, the comfort of the patients in the intervention group was significantly higher than that in the control scores (P<0/001). Variation analysis of repeated measurements showed that patientschr('39') comfort in the intervention group increased significantly in the second hour until the end of the study (P= 0.04). In the control group, patientschr('39') comfort level was almost constant (P= 0.2) and this trend was not statistically significant.

    Discussion and Conclusion

    Patients undergoing different resting methods with a change in bed angle of 15 to 45 degrees in the range of 4 to 6 hours after angiography can be discharged from the hospital faster and feel more comfortable after angiography.

    Keywords: Coronary Angiography, Status Change, Patient Comfort
  • S.Alikhani, F.Kalroozi*, M.Nezamzadeh., SAH.Pishgooie Pages 225-233
    Introduction

    Pain is a common and unpleasant complication reported by patients undergoing angioplasty following arterial sheath removal. Pain is one of the most common complications of arterial sheath removal in patients undergoing coronary artery angioplasty, which has been reported to be very unpleasant.

    Objective

    This study aimed to determine the effect of cold compress on pain intensity due to arterial sheath removal in patients undergoing coronary angioplasty.

    Materials and Methods

    The present study is a semi-experimental study consisting of 60 patients undergoing coronary artery angioplasty hospitalized in selected hospitals of Aja in the second half of 2019. The research samples were selected by convenient method and randomly divided into cold compressions (n= 30) and control (n= 30) groups. Demographic and Visual Analog Scales were used for data collection. The intervention  was done using a 2 × 2 × 4 cm ice pack placed in a latex glove with a sterile gauze cover and used for 5 minutes before the the removal of sheath and there was no intervention in the control group. Data were collected in three stages before, during and after the intervention and analyzed with SPSS 23.

    Results

    Mean scores of pain intensity were not significantly different between the two groups before the intervention, while in comparing these two variables during the intervention, a statistically significant difference was observed between (P<0.001).

    Discussion and Conclusion

    The results showed that cold compress can be effective in reducing the pain intensity to arterial sheath removal in patients under coronary angioplasty, so it is recommended that one of nursing interventions be used in this regard.

    Keywords: Angioplasty, Cold, Pain, Patient
  • F.Noghani, F.Ghadirian, SH.Sharifnia., P.Fereydooni Sarijjeh* Pages 234-242
    Introduction

    Loss of life meaning, hopelessness and pessimism, can be the cause of many problems dialysis patients facing.

    Objective

    Considering the importance of self-efficacy role in self-care, this study aimed to investigate the hope and self-efficacy of hemodialysis patients.

    Material and Methods

    The present study is a descriptive-analytical study performed on 100 patients. Demographic questionnaires, Snyder Hope Questionnaire and Sherer Self-efficacy Questionnaire were used in this study. After data collection, the data were analyzed by SPSS 23. Significance was considered 0.05

    Results

    In this study, 52 males and 48 females were included. The mean and standard deviation of age were 51 and 9.51, respectively; 17% of them were single and 81% were married and 2% were widowed. The results showed that the mean score and standard deviation of hope for patients were 37.84 and 0.73, and of self-efficacy were 50.76 and 2.76, respectively. Given that the low score on the Snyder Hope tool indicates lower hope, of the score of hope in = hemodialysis patients was considered low and the self-efficacy score was moderate. There was a significant relationship between self-efficacy and patientschr('39') hope, ie, self-efficacy increases as hope increases (P= 0.00).

    Discussion and Conclusion

    Based on results of this study, patients undergoing hemodialysis have a low mean score of self-efficacy and low hope, so the researchers propose strategies for accurate and holistic evaluation of these patients by nurses.

    Keywords: Hemodialysis, Hope, Patients, Self-Efficacy
  • S.Hannani, A.Khachian, E.Teymoori*, H.Haghani Pages 243-251
    Introduction

    Ethical climate determines how to make decisions in the organization based on ethical criteria leading to employee’s satisfaction and quality of service. In a stressful environment of an operating room, the survey of the ethical climate can help to promote surgery properly. Furthermore, organizational commitment is one of the factors which determines the criteria for ethical decision making

    Objective:

     This study aimed to determine the correlation between ethical climate and organizational commitment from the viewpoints of operating room technologists and anesthesia technologists in hospitals affiliated to Iran University of Medical Sciences.

    Material and Methods

    This descriptive-analytical cross-sectional study was performed on 161 operating room and anesthesia technologists working in the training hospitals of Iran University of Medical Sciences in 2019 by survey sampling. Data were collected using a questionnaire. The material consisted of three parts including demographic information, the ethical climate of Victor and his colleague, and the organizational commitment of Allen and his colleague. To analyse the data, descriptive and analytical statistics including Mean and Pearson’s correlation test were used (SPSS 20) the significance level was considered less than 0.05.

    Results

    The mean age of the subjects was 33.02 ± 7.18 years, ranging from 23 to 53 years old; 71.4% were females; 24.3% had undergraduate education and the rest were college students. The working experience of subjects was at most in the range of 1 to 5 years (41.6%).  The most frequent field of specialization was general surgery (21.1%).The strongest ethical climate and organizational commitment were associated with "professionalism" and "continued commitment”, respectively.  The result of Pearson’s test showed that there is a positive and significant relationship between ethical climate and organizational commitment. (P=0.002 and R=0.237). Moreover, a significant relationship was found between its dimensions (P<0.05)

    Discussion and Conclusion

    The results of present study help hospital managers to identify the ethical climate and organizational commitment, administer curricula to institutionalize ethics, and ultimately enhance organizational commitment and sustain human capital.

    Keywords: Ethical Climate, Operating Room, Organizational Commitment
  • S.SHoltani., S.Tavakoli, M.Barati., M. Pashmforosh, M.Foroutan* Pages 252-260
    Introduction

    Toxoplasma gondii is an obligate intracellular parasite, which causes toxoplasmosis in humans and many warm-blooded vertebrates.

    Objective

    The present study aimed to determine the prevalence of T. gondii in patients with type 2 diabetes mellitus (T2DM) and control individuals in the southwest of Iran.

    Materials and Methods

    In this case-control study, 80 patients with T2DM and 100 healthy individuals referred to Taleghani hospital in Abadan city during the winter season. Anti-T. gondii IgG antibody was measured in sera of participants using enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA). A questionnaire containing some demographic information and risk factors related to T. gondii infection was completed by each participant. Results were analyzed using SPSS software 20. P <0.05 were considered as statistically significant.

    Results

    About 72.5% of patients with T2DM and 29% of healthy subjects were found to be positive for IgG antibody. The difference was statistically significant (P<0.001). Among the risk factors, contact with cats in both cases (P<0.001) and control groups (P=0.045) and source of drinking water in the control group (P=0.048) were significantly associated with T. gondii infection. No significant association was observed between age, gender, place of residence, educational level and consuming raw or undercooked meat with T. gondii (P>0.05).

    Discussion and Conclusion

    Considering the high prevalence of T. gondii in patients with T2DM compared to healthy individuals, more attention should be paid to this high-risk group. It is suggested that these patients routinely be tested for this parasite.

    Keywords: Abadan, Diabetes, ELISA, Iran, Prevalence, Toxoplasma gondii
  • M.Haghshenas, Z. Farsi*, N.Aminian Pages 261-276
    Introduction

    Burns can always have adverse effects  mentally and physically. Many people suffer from burns each year, some of them are caused by injuries in the military. There are several treatments for burns, and skin grafting is one of the most effective ones.

    Objective

    The  present study aimed to review the generalities of burns care and introduce the leading military hospital caring the burned patients.

    Materials and Methods

    In the present study,  electronic databases including  Medline, PubMed, Scopus, SID, Cochrane library and  Google Scholar engine (Persian and English) were used between 2000 and 2019.

    Results

    Due to  anincrease in the firepower of weapons of war, Iranchr('39')s sensitive and strategic position in the region, and the existence of threats on the countrychr('39')s borders, the treatment of wounded veterans and those in the armed forces is of particular importance. Various surgical treatments are administered for wounds that do not respond to conservative treatments. Currently, all these methods are used in the intensive care unit of Shahid Dr. Chamran Hospital.

    Discussion and Conclusion

    Today, due to the advancement in science, we witness a decrease in mortality and complications resulting from burns all over the world and in Iran. Shahid Dr. Chamran Hospital, as one of the military hospitals, is one of the centers that has been a leader in thispurpose . Because of the cost burdens on additional treatment for these patients, it is recommended that a solution be devised.

    Keywords: Burn, Dressing, Injury, Military, Skin grafting
  • E.Hazrati, R.Mosaed., R. Hamidi Farehani, J.Rajabi, A.Akhavan Rezayat* Pages 277-288
    Introduction

    Natural or human-made disasters are the main reasons for hospital evacuation. Health officials must pre-plan hospital programs for complete or partial evacuation and establish an optimal management structure for the area of ​​operation. In the present study, we outlined some points for dealing with the possibility of hospital discharge. Despite the high risk of the evacuation of intensive care units in crises, service providers in these wards unfortunately do not receive adequate training on the safe and effective evacuation of intensive care units.

    Objective

    The present study aimed to determine the extent of readiness of hospitals to evacuate and transfer patients hospitalized in the intensive care unit in accidents and disasters.

    Materials and Methods

    In the present review study conducted in 2019, a protocol for evacuating patients in the intensive care unit during disasters has been studied. PubMed and Scopus databases were reviewed. For this purpose, the keywords Disaster, Evacuation, and Intensive Care Unit were used. Then, databases were searched with the help of keywords.

    Results

    In the present study, fifteen steps have been considered for before, during, and after the evacuation of an intensive care unit during disasters. These steps are introduced as a protocol according to the papers reviewed.

    Discussion and Conclusion

    While patients are at risk, the hospital manager often decides on how evacuate facilities for protecting patients and staff. Hospital evacuation had a dramatic effect on staff, family members, the community, and even the country, as well as the consequences for patients. Successful evacuation of the ICU in the event of a disaster requires readiness, participation, effective communication, and leadership by special care providers.

    Keywords: Disaster, Intensive Care Unit, Transport
  • P.Jahanpeyma, A.Shamsi*, R.Nejad Rahim, K.Aghazadeh Sarhangipour Pages 289-300
    Introduction

     Coronavirus or Covid-19 is a type of acute respiratory syndrome caused by a virus from the corona family of viruses that have affected all countries in the world in a short period. Familiarity and introduction of Covid-19 virus is very important due to the prevalence and high mortality rate of this disease, as well as the possibility of recurrence of Covid-19, especially in autumn, and the lack of vaccines or specific treatment.

    Objective

    The aim of this study was "Introduction to Covid-19 virus in terms of diagnosis, prevention and treatment"

    Material and Methods

    In this study, researchers did a survey of search engine such as Google Scholar, Google, PubMed databases, Science Direct and CDC and WHO sites in 2019 and 2020 , related to the purpose of the study (in "Persian" and "English").

    Results

    In the present study, diagnosis, treatment programs, prevention and control of disease was done using updated data on Covid-19 virus, epidemiology of disease, structure, and source of the virus, disease symptoms and routes of transmission.   , . The diagnosis of this virus, besides its clinical signs, relies on laboratory and radiological findings. Any specific drug treatment will not be introduced for Covid-19 until June 30, 2020, so the best way in the current situation is to prevent the disease.

    Discussion and Conclusion

    Due to the momentary increase in patients with Covid-19 and its high mortality, lack of vaccines and definitive drug treatment, it is recommended that people apply the correct health principles, and observe the social sdistances. To prevent and manage the recurrence of Covid-19 in the fall, it is an undeniable necessity to develop and implement   comprehensive and infrastructural programs immediately. Is an.

    Keywords: Corona, Covid-19, Diagnosis, Pandemic, Prevention, Treatment